Pixelmator Pro Won't Copy!

Is something not working like it should? Let us know.
User avatar

2017-12-01 01:54:40

I'm trying to copy a section out of a .png screenshot, and Pixelmator Pro is refusing to do it. I see "Copied" onscreen, but no Clipboard option appears in File/New... and when I go to the Finder and select View Clipboard, there's nothing there!
Note that when I do the same thing in original Pixelmator as a test, it all works fine. Clipboard shows up as an option, and the Finder View Clipboard shows what I coped out of Pixelmator.
What's going on?
User avatar

2017-12-17 16:04:03

I now think this is a conflict with Copied, a clipboard utility. Interestingly, the original Pixelamator does not have this conflict. In PP 1.05, this manifests as the Copy command working, but the Paste command does not. (The copied PP content successfully appears in Copied.)
User avatar

2018-02-02 01:38:08

Hi,
Just to bump this up again. I'm now convinced this is a conflict with Copied — and maybe other clipboard apps — but the thing is, classic Pixelmator works just fine with Copied. Could you please have a look at this? I understand that users of Pixelmator Pro who also use Copied are a subset of customers, but this is still a problem in our workflow.
Thanks.
User avatar

2018-02-02 05:58:05

Thanks for taking the time to dig deeper into this — we'll do some testing with the Copied app to see what's going on under the hood here. 👌
User avatar

2018-05-11 02:38:52

Thanks for this post because I use Copied and have been so frustrated about not being able to copy and paste a selection and having turned off Copied it's working.

So, yeah, there's a problem here.
User avatar

2018-06-29 15:32:47

This is still broken, so, um, BUMP!